Ryhmärekrytointi mahdollistaa työnantajan ja työntekijän tutustua toisiinsa ja toistensa tapaan toimia innostavalla ja tehokkaalla tavalla. Työyhteisövalmentaja Johanna Olsson on henkilöstöjohtajana toimiessaan todennut, että parhaat rekrytoinnit tapahtuvat niin, että hakijakin voi olla rento, ihan oma itsensä ja että jo rekrytointitilaisuudessa korostetaan työantajakuvaa, minkälainen on meidän tapa toimia ja millä fiiliksellä me haluamme toimia. Tilaisuus on mahdollisuus esittäytyä puolin ja toisin. Mikäli työnantaja arvostaa työssä innostumista ja yhteisöllisyyttä, on hyvä tuoda nämä elementit jo rekrytointitilaisuuteen.

On alkamassa asiakkaan ryhmärekrytointitilaisuus. Osa hakijoista on tullut jo hyvissä ajoin paikalle. He nauttivat tarjoiluista salissa, jossa on asetettuna kaareen 12 tuolia. Salissa soi iloinen musiikki ja pakalle saapuvat pääsevät askartelemaan muistoa itsestään. Ilmassa on odottava tunnelma. Osa hakijoista on aloittanut keskustelun keskenään. Intensiivinen kakasituntinen alkaa.

Työnantaja esittäytyy, kertoo itsestään, yhtiöstä, työstä ja työpaikan arvoista.  Kaikki esittäytyvät vuorollaan. Kahteen tuntiin mahtuu naurua, huutoa, kiperiä kysymyksiä, heittäytymistä keskusteluihin ja roolipeleihin. Yhteinen keskustelu tuntuu vapaalta ja rennolta. Valmentajan roolissa esitän kysymyksiä, joiden avulla jokainen voi pohtia omia motiiveja, odotuksia ja omia vahvuuksia.

Erilaiset ihmistyypit erottuvat jo selvästi ja keskusteluissa on ilmennyt hyvin jokaisen asenne kyseistä työtä kohtaan. Porukasta erottuu pohtijoita, tarkkailijoita, toimijoita, ideoijia ja huolehtijoita. Hakijoista erottuu muun muassa se kuka antaa tilaa muille tai osallistaa ryhmää. Kuka ottaa ohjat käsiin ja miten muut siihen suhtautuvat.  Toinen kiinnittää keskusteluissa huomioita epäkohtiin, toinen taas kehityskohteisiin.

Hakijat hymyilevät lähtiessään rekrytointitilaisuudesta kohti kotia. Kaikki olivat omalla tavallaan upeita tyyppejä. Tästä porukasta on helppo poimia heidät, jotka sopivat parhaiten juuri kyseistä tehtävää varten.

Ryhmärekrytoinnissa hakijat pääsevät näyttämään taitonsa ja perinteiseen työhaastattelutilanteeseen verrattuna hakija riisuu roolit ja ”unohtaa esittää sopivaa työntekijää.”

...ja mikä parasta positiivinen työnantajakuva vahvistuu hakijoiden kautta.

Ryhmärekrytoinnista jää hyvä tunnelma.  "Olipa mielenkiintoinen ja inspiroiva tilaisuus".

Ryhmärekrytoinnista jää hyvä tunnelma. "Olipa mielenkiintoinen ja inspiroiva tilaisuus".

Osallistujien palautteet ryhmärekrytoinnista,

  •  Rekrypäivä oli erittäin hyvä idea. En ole ennen osallistunut vastaavaan, mutta toivoisin, että tällaisia opeteltaisiin käyttämään yleisimminkin eri aloilla, koska se olisi kaikkien etu. On kiva tutustua jo etukäteen mahdollisiin tuleviin työkavereihin ja harjoitella rennossa tilanteessa tulevia työtehtäviä kokeilumielessä.
  • Kiva ja lämmintunnelmainen päivä. Oli hauskaa, että tekemistä riitti, aika meni tosi nopeasti. Uskon, että löydätte tämän avulla ihan huiput tyypit tiimeihin. Tosin harmi, ettei kivoja tyyppejä välttämättä enää tapaa.  Kokonaisuudessaan jäi tosi kiva fiilis. Kunpa muutkin rekryt olisi tällaisia. 
  • Ryhmärekrypäivä oli todella antoisa ja loistava idea. Päivän aikana sain tutustua uusiin ihmisiin sekä työnantajaan ihan eri tavalla kuin ennen.
  •  Tosi kivaa oli. Jännitys lähti kokonaan ja uskalsi olla oma itsensä.
  •  Aluksi jännitti tulla tänne, koska ei tiennyt mitä kaikkea oli luvassa. Oli kuitenkin tosi kivaa ja jäi tosi hyvä mieli. Todella erilainen haastattelu ja ryhmätilanne mihin olen aiemmin tottunut. Nyt minulle vahvistui tunne siitä, että haluaisin ehdottomasti tehdä tämänlaista työtä. Kiitos paljon!
  •  Päivä oli hyvin suunniteltu eikä jäänyt yhtään tylsää momenttia päivään. Ajan kulkua ei huomannut. Ohjaajat olivat ihanan innostavia ja oma jännittyneisyys jäi heti alkumetreillä. Kiitos.
  •  Mukava iltapäivän kaksituntinen. Hyvin järjestetty ja vaikka työtä ei saisikaan niin ei ole ollut turha päivä. Oppinut itsestä ja muista ja kasvatuksesta hyödyllistä tietoa. Kiitos!
  •  Vaikka itse olisi jo ”normaalisti” vähän uupunut 8 tunnin työpäivän jälkeen niin täällä se ei ainakaan ottanut valtaa. Huikea kokemus, ei tietoakaan jännityksestä mitä yleensä itsellä työhaastattelussa esiintyy. Mielenkiintoista ja inspiroivaa, kiitos!
  •  Rekrytointipäivä oli antoisa ja mielenkiintoinen. Kiitos monipuolisista tehtävistä, päivä meni todella mukavasti. Tuntui, että moninaisten tehtävien kautta ja rennon jutustelun lomassa sain ilmaista itseään paljon paremmin kuin normaalissa haastattelutilanteessa.