Se tunne, kun työt kaatuvat päällemme, hengitys alkaa olla raskasta ja vatsa elää omaa elämäänsä…. Huomaammeko silloin pysähtyä itsemme äärelle, hengähtää, rauhoittua ja tarkastella omia tuntemuksia, ajatuksia ja lähteä muokkaamaan niitä itsellemme sopivimmiksi?

 Joskus voi olla paikallaan tehdä se valmentajan kanssa. Hän kuuntelee, analysoimatta, antamatta neuvoja ja ehkä vain kysyy joitain eteenpäin vieviä kysymyksiä, ehdottaa joitain harjoituksia, jotka avaavat omaa näkymääsi. Valmennuksessa kaikki on oikein, kaikki tunteet, ajatukset ja oivallukset ovat sallittuja ja kukaan ei pyydä, odota tai vaadi mitään.

Ulkopuolisen kanssa sparraaminen voi avata uusia näkökulmia ja tuoda tilanteisiin eri puolilta katsottaessa ihan uusia ratkaisuja. Se selkeyttää omaa motivaatioita ja sitä mikä on itselle siinä hetkessä tärkeää. Henkilökohtaisessa valmennuksessa vahvistamme keinoja nauttia omasta työstä ja elämästä. Etsimme omaa parasta versioita itsestämme.

työnmu.jpg

Tutkimusmatkalla omaan mieleen!

" NLP:n keinoin kohti myönteisen kierteen vahvistamista omassa ja muiden elämässä." 

Omat uskomukset ja kokemuksien myötä kertyneet ajatukset kuljettavat meitä eteenpäin. Mielikuvat voivat vahvistua ajatuksissamme huomaamattamme. Joskus niitä kannattaa tarkistaa.

Itselläni oli aikanaan vahva uskomus, että huipputyöntekijä ei katso kelloon. Työssä se tarkoitti, että minulle voi antaa loputtomasti vastuualueita, olin tavoitettavissa aina ja asetin muut oman hyvinvointini edelle.

NLP harjoituksessa tämä työkuorma näkyi isona mustana sienenä pääni päällä. Sieni painoi minua kasaan ja teki hengityksestä raskasta. Harjoituksessa lähdettiin muokkaamaan tuota mielikuvaa työstäni muun muassa viemällä sieneen värejä, viemällä sitä kauemmas, pilkkomalla ja kokeilemalla. Lopulta mielikuva muuttui täysin ja samalla suhde työhön muuttui lopullisesti. Uudessa mielikuvassa olin sirkus jonglööri. Ilmassa oli paljon erivärisiä palloja. Jokainen pallo sisälsi eri osia töistäni. Niitä pystyi liikuttelemaan ja ryhmittelemään ilmassa. Osan työnsin kauemmas itsestäni ja osan toin lähelle ja pystyin valitsemaa yhden pallon kerrallaan käteeni.

Huomasin seisovani ryhdikkäänä, olo keveni ja rauhoittui. Olin taas enemmän innoissani työstäni. Tämän muutoksen myötä muuttui myös uskomukseni. Vieläkään en pahemmin katso kelloon ja joustavuus ja vapaus ovat minulle tärkeitä arvoja elämässä. Olen kuitenkin vienyt palloihin myös omaa aikaa, perheen kanssa vietettyä aikaa, kesämökillä oleilua ja rentoutumista. Uskomuksen merkitys on muuttunut.

Muita ei voi muuttaa, itseään voi ja joskus työn ja arjen tuunaaminen voi olla sitä, että muuttaa oman asenteen tekemiseen. Se voi muuttua vaikka ajatuksia, uskomuksia, mielikuvia ja tunteita tarkastelemalla. Henkilökohtainen valmennus haastaa tunnistamaan oman kehon ja mielen merkkejä. Oman elämän havainnointi ja siitä puhuminen avaa uusia näkökulmia omiin tapoihin, asenteisiin ja auttaa löytämään itselle parhaat oman tavat.

Henkilökohtainen valmennus sopii kaikille. Se on kuin auton vuosihuolto. Siinä pääsee tutkimaan omia ajatuksia ja huoltamaan omaa kehoa ja mieltä.

Iloista syksyä!
Johanna