Eero oli pienenä poikana iloinen ja positiivinen reipas kaveri. Kunnes koulu alkoi. ”Olen seurannut Eeron koulutaivalta huolestuneena viimeiset viisi vuotta. Ala-asteella vuosikausia jatkunut satunnainen kiusaaminen jätti jälkensä ja Eerosta tuli ahdistunut, pelokas ja hyvin epävarma. Vanhempana osasin vain tarjota tukea ja rakkautta, mutta se ei selvästi riittänyt. Koulupsykologin apukaan ei helpottanut asiaa yhtään. Siinä on vanhempana täysin voimaton olo. Nyt kesällä hän alkoi taas maalauspuuhissa manaamaan ja sättimään itseään, miten huono hän on ja silloin päätin, että minun on pakko löytää hänelle apua. Ja onneksi löysin ihanan Johannan.” kertoo Eeron äiti.

Valmennuksen myötä Eerossa on nähtävissä erittäin suuri positiivinen muutos. Hän suhtautuu valoisasti tulevaisuuteen ja itseensä. Hän on armeliaampi itseään kohtaan kuin koskaan aiemmin. Hänen luottamuksensa omiin kykyihinsä ja voimavaroihinsa on kasvanut huikeasti. Hän ottaa vastuuta asioista ja tarttuu rohkeasti vaikeisiin ihmissuhde tilanteisiin ja hoitaa ne tahdikkaasti. Ennen hän pakeni paikalta ja ulkoisti ikävien asioiden hoidon vaikka äidille. Voin siis hyvin sanoa, että hänen itseluottamuksensa on ihan uudella tasolla.

Eero osaa nykyään pitää puoliaan, eli osaa puolustautua nätisti ja hallitsee omaa reviiriään eikä ota enää itseensä jokaisesta asiasta mitä joku sanoo tai tekee. Valmennus on parantanut sekä Eeron että koko perheen elämänlaatua erittäin paljon. Eerosta on kuoriutunut tasapainoinen ja avoin luottavaisesti tulevaisuuteen suhtautuva nuori mies, joka uskaltaa olla oma itsensä eri tilanteissa eikä ole enää jatkuvasti varuillaan, eikä pelkää kiusatuksi tulemista. Suuret kiitokset koko perheemme puolesta ihanan poikamme pelastamisesta!

Eero on kertonut äidilleen, että valmennus on ollut todella kivaa. ”Se on auttanut minua todella paljon. Jos tulee uusia jännittäviä tilanteita, niin mä vaan meen siihen tilanteeseen ja lisään siihen mielestäni positiivista väriä - ja niin asiat ja tilanteet ovat alkaneet sujua paljon paremmin.” Eero kertoo, että on ankkuroinut itselleen hypergalaktisen superpursuavan positiivisuuspallukan ja soturin voimaa. Näiden avulla hänellä on vahva olo. Kavereiden kanssa menee paljon paremmin, kun on nämä työkalut käytössä. Hänen olemuksensa on ryhdikäs ja itsevarma. Hän on osoittanut, että pystyy ja osaa puolustaa itseään tiukassa paikassa.

Työnohjaus.jpg

Suuri kiitos Eerolle ja äidille tarinan jakamisesta. Olen valtavan kiitollinen, että olen saanut olla mukana seuraamassa Eeron matkaa kohti iloa ja rohkeutta.

Valmennuksen tavoitteena on oman minäkuvan ja itsetunnon vahvistaminen sekä voimaannuttaminen.  Valmennuksessa on mahdollisuus pysähtyä omien ajatusten, menneiden ja tulevien tapahtumien ja tavoitteiden äärelle. Uskomuksia muokkaamalla voimme samalla muokata suhtautumistamme menneisiin tilanteisiin ja niiden muuttuessa on tunne tässä hetkessä parempi. Tuleviin tilanteisiin valmistautuminen tuo varmuutta ja rauhallisuutta. Valmennuksessa saamme käyttöömme keinoja vahvistaa omia hyviä puoliamme ja luoda itsellemme sopivat rajat. Muutos näkyy välittömästi arjen tilanteissa.

Aiheet ja metodit vaihtelevat valmennuksessa ja ne valitaan asiakkaan mukaan. On piirtämistä, mielikuvitusharjoituksia, kirjoittamista ja tilanteiden tutkimista eri näkökulmista. Kuunnellaan tunteita, kokeillaan mukavuus- ja epämukavuusalueella olemista, tarkastellaan ja muokataan vuorovaikutustilanteita ja mallitetaan onnistumisia. Työkalut tulevat pitkälti NLP:stä (neuro-lingvistisestä ohjelmoinnista) ja ratkaisukeskeisistä valmennusmenetelmistä.

Kiitos Eerolle ja äidille jakamisesta,
Johanna Olsson

Comment