Fisrstbeat analyysi voi yllättää

Tein itselleni Firstbeat analyysin ja uskomatonta... Kun olin lähdössä maalle, jo pelkkä ajatus sai mittarin vihreälle eli parasympaattisen hermoston valloilleen. Koko ajomatka maalle kauppareissuineen ja työpuheluita hoitaessa oli palauttava. Se yö, jonka vietin maalla oli super rentouttava ja unen palauttava vaikutus oli 100/100, kun se keskellä viikkoa eräänä yönä oli 38/100. Siihen yöhön vaikuttivat raskas urheilu myöhään illalla, työasioita ennen nukkumaan menoa ja minulle superaikainen herätys ja sen jännittäminen. Olin kuitenkin aika yllättynyt noinkin huonosta tuloksesta.

Voimavarat nousivat reippaasti yli lähtötilanteen maalla oleilun aikana. Taas on akut ladattu ja mieli levollinen sekä kirkas. 

Voimavarat nousivat reippaasti yli lähtötilanteen maalla oleilun aikana. Taas on akut ladattu ja mieli levollinen sekä kirkas. 

Firstbeat analyysistä saa loistavaa tukea omaan arkeen. Stressin ja palautumisen suhde tulee itselle näkyväksi ja palautumisen merkitys konkretisoituu hyvin. 

Itse huomaan innostuessani ja päästessäni hyvään Flow tilaan unohtavani kokonaan tärkeät päivän tauotukset. Nämä tauot, joissa todella saa mielen tyhjennettyä, tehostavat työskentelyä ja vaikuttavat luovuuteen positiivisesti. 

Firstbeat hyvinvointianalyysin tulokset kertovat sen mitä sydän sanoo eli se mittaa sydämen sykevälivaihtelua. 

Oma tunne on ihan hyvä mittari, mutta joskus, jos stressiä on ollut pidempään, adaptoidumme tilanteeseen ja se alkaa tuntua normaalilta olotilalta. Tällöin hyvinvointianalyysi voi antaa paljon tärkeää ja uutta tietoa, jonka pohjalta motivaatio tehdä muutoksia kasvaa.

Firstbeat hyvinvointianalyysi.JPG

Haluatko sinä tietää omasta stressin ja palautumisen tasapainosta, unen palauttavuudesta, liikunnan terveysvaikutuksista tai energiankulutuksestasi. Mittari kulkee mukanasi kolme vuorokautta ja sen jälkeen saat nämä tiedot itsestäsi.

Minulta saa jatkossa tilata myös Firstbeat analyysejä. 

Omat kaksi lupaustani arkeen ovat työn tauottaminen tunnin välein (vaikka herätyskellon kanssa :)) Toimistopäivinä pieni happihyppely keskelle päivää. 

Lisään aerobista kuntoilua. Kerran viikossa kilpatansseja mieheni kanssa ja sitten jokin uusi laji… pohdin tätä vielä hetken. Siihen asti reipasta kävelyä ulkona.

Pidetään itsestämme hyvää huolta!

Johanna Olsson